0642110057 info@sophiasflow.nl

De opleiding Fascia Integratie Therapie (F.I.T.) is een mooie aanvulling voor fysiotherapeuten. Om klachten van de fasciale structuren te behandelen en deze klachten ook vanuit een breder perspectief te bekijken. Dit geldt niet alleen voor manueel, sport, oedeem,en geriatriefysiotherapeuten, maar ook voor kinderfysiotherapeuten. Ik behandel kinderen en jongeren met (langdurige) problematieken van het bewegend functioneren o.a. met fasciale technieken. Dit levert meetbare positieve resultaten op. Hieronder het commentaar van de moeder van J. een meisje van 9 jaar oud die ik een aantal keer op de polikliniek zag in verband met het niet meer kunnen strekken van haar linkerbeen.

Wij hebben in 3 jaar tijd verschillende artsen bezocht en J. heeft allerlei onderzoeken moeten ondergaan. Dit omdat zij haar been niet kon strekken. Na 5 behandelingen bij jou is het haar gelukt. Ik had zelf nog nooit van fasciatherapie gehoord maar ik ben erg enthousiast over en ben blij dat je het bij J. hebt toegepast. J. turnt inmiddels op een hoger niveau en is erg blij dat ze niet aan haar been geopereerd hoefde te worden. Namens J. hartstikke bedankt. Top gedaan!

Het probleem bij dit meisje zat hem in de gehele dorsale keten vanaf haar achillespees t/m lumbale wervelkolom waarvoor ik oppervlakkige en diepe fasciale technieken heb ingezet. Met crosstapes heb ik de boel bekrachtigd. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, dat spreekt voor zich. En dat er al veel was geprobeerd in 3 jaar tijd ook. Fasciatechnieken zijn de ene keer ondersteunend aan het totaalpakket wat wij aanbieden en in dit geval was het dé oplossing waardoor er een hoop leed (een operatie…) bespaard is gebleven. Soms is de klacht dus makkelijker op te lossen dan je zou denken. Hoe mooi is dat, daar doe je het toch voor als fysiotherapeut. De opleiding F.I.T. is de eerste fysiotherapeutische opleiding in de wereld die een unieke en innovatieve methode heeft ontwikkeld, gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwing. Vanuit een functioneel onderzoek en nieuwe manuele skills leer je om veranderingen aan te brengen in het myo-fasciale netwerk.